ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΆΛΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΎΣ, (ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗΣ, ΕΥΡΙΠΊΔΗΣ, ΕΜΠΕΔΟΚΛΉΣ, ΠΛΆΤΩΝΑΣ Κ.Α), Ο ΑΙΘΈΡΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΈΜΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΊΟ, ΑΠΌ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΕΊΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΈΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΜΕΊΤΑΙ ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΎΜΠΑΝ. ΤΑ ΠΈΝΤΕ ΑΥΤΆ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΕΊΝΑΙ: 1)Η ΦΩΤΙΑ……2) Ο ΑΈΡΑΣ……3) ΤΟ ΝΕΡΌ …… 4) Η ΓΗ …… 5) Ο ΑΙΘΈΡΑΣ
Ο ΑΙΘΈΡΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΌ ΡΕΥΣΤΌ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΊ ΤΑ ΠΆΝΤΑ. ΚΑΤΆ ΣΥΝΈΠΕΙΑ, Ο ΚΌΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΌΛΟ ΤΟ ΣΎΜΠΑΝ ΜΑΣ «ΥΠΆΡΧΕΙ» ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΆ ΤΟΥ ΑΙΘΈΡΑ.
ΜΕ ΒΆΣΗ ΤIΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΊΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑΣ, (ΦΙΛΌΣΟΦΟΙ, ΟΡΦΙΚΆ ΚΕΊΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΦΙΚΉ ΘΕΟΓΟΝΊΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΎΓΧΡΟΝΗ ΦΥΣΙΚΉ, Ο ΑΙΘΈΡΑΣ ΈΧΕΙ ΤΑ ΕΞΉΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ:
Α) ΕΊΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΕΦΑΛΉ ΤΟΥ ΔΙΌΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΚΑΙ Ο ΖΕΥΣ ΟΝΟΜΆΖΕΤΑΙ ΑΙΘΉΡ.
Β) ΕΊΝΑΙ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΌΣ. ΓΕΝΝΙΈΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ ΕΝΌΣ ΣΎΜΠΑΝΤΟΣ, ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΎ ΜΑΣ ΣΎΜΠΑΝΤΟΣ, ΕΊΝΑΙ Η ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ ΟΥΣΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΊ Η ΖΩΉ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΡΥΘΜΙΣΤΉΣ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ.
Γ) ΕΚΤΟΞΕΎΕΤΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΥΡΉΝΕΣ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΏΝ. ΆΡΑ Ο ΠΥΡΉΝΑΣ ΚΆΘΕ ΓΑΛΑΞΊΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΠΗΓΉ ΠΟΥ ΕΚΧΎΝΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΆΡΧΟΝ, ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΗΓΉ, ΚΟΣΜΙΚΌ ΡΕΥΣΤΌ. ΟΙ ΠΥΡΉΝΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΏΝ ΔΟΜΟΎΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΌ ΣΙΝΤΡΙΒΆΝΙ ΠΟΥ ΕΚΧΈΕΙ ΤΟΝ ΑΙΘΈΡΑ.
Δ) ΕΊΝΑΙ ΑΠΌΛΥΤΑ ΔΟΜΙΚΌΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΌΣ. ΔΟΜΕΊ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΙΣΔΎΕΙ ΠΑΝΤΟΎ ΣΤΗΝ ΎΛΗ, ΣΤΗΝ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΌ.
Ε) Η ΚΊΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΉΣ. ΚΙΝΕΊΤΑΙ ΜΕ ΑΣΎΛΛΗΠΤΑ ΜΕΓΆΛΗ ΤΑΧΎΤΗΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΆΕΙ ΑΥΤΉ ΤΟΥ ΦΩΤΌΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΎΟ ΚΑΤΕΥΘΎΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ, ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΊ ΕΎΚΟΛΑ ΑΠΌ ΌΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΉΣΕΩΝ. ΦΟΡΕΊΣ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΊΔΙΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΆΖΟΝΤΑΙ ΤΑΧΥΌΝΙΑ.
Σ) ΕΊΝΑΙ ΧΩΡΊΣ ΒΆΡΟΣ.
Ζ)ΕΊΝΑΙ ΆΠΕΙΡΟΣ ΣΕ ΠΟΣΌΤΗΤΑ.
Η)ΕΊΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΌΣ ΚΑΙ ΆΦΘΑΡΤΟΣ.
Θ) ΕΊΝΑΙ ΑΥΘΎΠΑΡΚΤΟΣ, ΦΤΙΑΓΜΈΝΟΣ ΑΠΌ ΑΡΙΘΜΟΎΣ ΚΑΙ Η ΎΠΑΡΞΉ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ. ΣΤΟ ΔΙΚΌ ΜΑΣ ΣΎΜΠΑΝ, ΚΑΤΆ ΤΟΝ ΠΛΆΤΩΝΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΟΜΉΣΕΙ ΈΩΣ ΔΏΔΕΚΑ (12) ΔΙΑΣΤΆΣΕΙΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΘΕΊ ΜΕ ΈΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΌ ΣΤΕΡΕΌ ΔΩΔΕΚΆΕΔΡΟ.
Ι)ΈΧΕΙ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ.
Κ)ΈΧΕΙ ΠΛΉΡΗ ΑΝΤΊΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΎ ΤΟΥ, ΑΠ’ ΆΚΡΗ Σ’ ΆΚΡΗ ΤΟΥ.
Λ) ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΌΣ ΡΕΥΣΤΌΣ ΥΜΈΝΑΣ ΌΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΊΑ ΤΟΥ ΟΠΟΊΟΥ ΠΆΛΛΟΝΤΑΙ. ΔΗΛΑΔΉ ΕΊΝΑΙ ΜΊΑ ΚΡΑΤΑΙΆ ΣΥΝΔΕΤΙΚΉ ΟΥΣΊΑ – ΔΕΣΜΌΣ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΆΤΩΝ ΤΟΥ ΣΎΜΠΑΝΤΟΣ, ΥΛΙΚΏΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΏΝ,ΨΥΧΙΚΏΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΏΝ Η ΟΠΟΊΑ ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΌΛΩΝ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΌΝ ΑΚΑΡΙΑΊΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου